Derekegyház Templomáért Alapítvány

DEREKEGYHÁZ TEMPLOMÁÉRT ALAPÍTVÁNY TEVÉKENYSÉGE, MŰKÖDÉSE
 

Az alapítványt 2016-ban Szabó István polgármester Úr, és az akkori képviselőtestület (Hajdú Péterné, Varga Ferenc Zsolt, Sárai Zsolt, Czikora György, Tokaji István) alapította tiszteletdíjukból. Az alapítvány fő célja az akkor még tervben levő templomépítés segítése, hívek anyagi támogatásának összefogása volt.

2019 nyarára felépült és átadásra került Kiss Rigó László megyés püspök jóvoltából Szentháromság templomunk. A templomépítés teljes költségét magára vállalta a püspökség azzal a kitétellel, hogy a hívek is járuljanak hozzá valamilyen módon az új templomhoz.

Így született meg a döntés, hogy az alapítványra befolyt összegből a közösség elkészítteti a templom harangját és a toronyórát.

A felszentelt templomba még 2019 nyarán elkészült és beszerelésre került a 115 kg-os Szentháromság harang. A harangot Gombos Miklós Őrbottyáni harangöntő mester készítette.

2020 novemberében elkészült és átadásra került a toronyóra is, az önzetlen adományozóknak és pályázaton nyert pénzösszegnek köszönhetően. Az órát Kapui Gyula Taksonyi villamosmérnök készítette és szerelte helyére.

Az alapítvány további céljai közt szerepel az öreg megrepedt harang leszerelése és a templom előterében történő elhelyezése, a templom parkjában álló régi kőkereszt felújítása, keresztúti képek beszerzése a templomba.

Az alapítvány számlájára továbbra is fogadunk felajánlásokat, személyi jövedelemadó 1 %-át.

Derekegyház Templomáért Alapítvány
adószáma: 18754601-1-06
számlaszám: 57200017-10019566

 

Az alapítvány kuratóriuma:

  • Bacsa Istvánné
  • Hevesiné Manhalter Mária
  • Remzső András
  • Györgyi Balázs
  • Szabados Katalin